Video
Objavljeno: Čet 21.03.2019.

VIDEO: Rukavina za HNTV: Suparnici su strašni, ali mi smo spremni

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti ispred sebe ima veliki izazov. Nastupa u Elitnom kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo te će se u Danskoj boriti za taj veliki uspjeh.

Prvo će Hrvatska U-17 igrati protiv domaćina Danske (21. ožujka u 15 sati), a potom slijede utakmice protiv Engleske (24. ožujka, 13 sati) i Švicarske (27. ožujka, 14 sati).

- Svima zvuči primamljivo mogućnost tog plasmana na Europsko prvenstvo. Napravili smo sve i pripremili se da pokušamo izboriti taj cilj. Dečki su maksimalno spremni i motivirani i nadamo se dobrim vijestima. Bilo bi dobro kada pritisak ne bi prevagnuo, jer ovo su mladi dečki i to nekada zna loše utjecati na igre, izjavio je izbornik Hrvatske U-17 Tomislav Rukavina te je nastavio:

- Uspjeh seniora u Rusiji sigurno je podigao sve nas u hrvatskom nogometu i pokazatelj je svima da se može. Moji dečki imaju onu pozitivnu drskost i nadam se iskreno da će ostvariti ono što i sami očekuju od sebe.

Izbornik Rukavina biranim je riječima govorio o suparnicima u Danskoj.

- Imamo strašne suparnike. Domaćin Danska pa Engleska i Švicarska koja jako puno ulaže u mlađe kategorije. No, mi smo modernizirali naš skauting. Jako dobro smo se pripremili za svakog suparnika i dečki znaju sve što moraju znati.

Jedan od igrača, Luka Škaričić iz Hajduka, kratko je najavio:

- Imamo zahtjevne suparnike ispred sebe, sve su to odlične momčadi, ali mi smo spremni. Očekujemo najbolje, očekujemo prolaz.