Video
Objavljeno: Sri 18.12.2019.

VIDEO: Šamija za HNTV: Futsal je prepoznat u Šibeniku

Šibenska Crnica je, uz Olmissum, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u Prvoj HMNL, a vođa šibenske momčadi je Marinko Šamija, povremeni hrvatski reprezentativac u futsalu.

- Žao mi je što sam se ozlijedio na prvom treningu kada se reprezentacija okupila, a uoči posljednjeg odigranog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Slijedi turnir Elitne runde i nadam se kako ću i taj put biti u reprezentativnom krugu. Najveći mogući sportski motiv je igranje za reprezentaciju, a na izborniku je odluka mogu li pomoći ili ne, rekao je Šamija koji se prisjetio svojih početaka u futsalu.

- Vezani su za kninski Kijevo. Kao mladi smo sve osvojili, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Osvojili smo i Hrvatski kup u seniorskoj konkurenciji te mi je to do sada jedini trofej u karijeri. Nakon Kijeva sam došao u Crnicu pa sam imao kratko razdoblje igranja u Mariboru i potom sam se opet vratio u Šibenik.

O mogućnostima Crnice rekao je:

- U klubu su uoči ove sezone najavili jačanje igračkog kadra i stigla su vrhunska pojačanja za ovu sezonu. Dobro igramo, u Šibeniku su ljudi prepoznali kako se futsal diže. Podigli smo se za razinu više i nadamo se najboljem.

Cijelu priču o Marinku Šamiji pogledajte u video prilogu.