Video
Objavljeno: Pon 28.10.2019.

VIDEO: Šimunić za HNTV: Moji mladići moraju naučiti bodriti jedan drugoga

U nogometnom talk showu Mali nogometni razgovori u studiju HNTV-a gostovao je Josip Šimunić, legendarni hrvatski reprezentativac, a danas izbornik hrvatske U-19 reprezentacije.

Ta je reprezentacija nedavno s uspjehom obavila prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na turniru u Mađarskoj zauzela je drugo mjesto te se s Gruzijom iz te skupine plasirala u Elitni dio kvalifikacija.

- Jako sam zadovoljan sa svim što smo napravili otkako sam došao na ovu dužnost. Bio sam novi u tome te je od prvog okupljanja, sredinom ove godine, svaki novi susret bio sve bolji. Posebno je dobro bilo na kvalifikacijskom turniru u Mađarskoj gdje sam posebno zadovoljan pobjedom protiv domaćina. No, naravno da i od dobroga uvijek može biti bolje, rekao je izbornik U-19 Šimunić te se dotaknuo poraza od Gruzije na tom turniru.

- Nakon toga sam ipak bio malo razočaran. No, Gruzija je sve iznenadila i mi smo, nadam se, dosta toga naučili iz te utakmice. Neugodna je ta Gruzija, a igrali su strašno strastveno, impresionirali su me. U nekim dijelovima možemo i mi naučiti na njihovom primjeru.

O samoj U-19 generaciji rekao je:

- Sigurno neću nikoga pohvaliti da se ne bi opustili. Generacija je kvalitetna, a mi ih želimo naučiti da baš u svemu, kako na utakmici tako i na treninzima i u ponašanju, daju sto posto od sebe. Od svega je možda najvažnije da bodre jedan drugoga, da budu prava momčad. A, ja ih želim najbolje moguće pripremiti za ulazak u seniorski nogomet.

Cijeli razgovor možete pogledati u video prilogu.