Video
Objavljeno: Sri 23.10.2019.

VIDEO: Stanković za HNTV: Ključna je prva utakmica protiv BiH

Hrvatska reprezentacija u futsalu obavlja završne pripreme za početak Glavne runde kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Domaćin te skupine je Dubrovnik, a prvi suparnik Hrvatskoj reprezentacija Bosne i Hercegovine. Izravni prijenos tog dvoboja možete pogledati u programu Hrvatske nogometne televizije (srijeda, 20 sati), a uz to će hrvatski igrači još igrati protiv Švedske i Rusije.

- Kako se bliži prva utakmica sve se više uigravamo i ispravljamo dosadašnje nedostatke. Moram reći da imamo dosta problema s ozljedama. Izgubili smo za cijelu ovu natjecateljsku godinu Darija Marinovića, a svi znamo koliko nam on znači. Ozlijedio se potom i Josip Suton, Bašković je slomio prst. S ozljedama probleme imaju Jelavić i Šamija. Luketin je pod temperaturom, ali koliko god zvuči patetično moramo se voditi onom koga nema bez njega se mora, rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković i dodao:

- Naša ključna utakmica je prva protiv Bosne i Hercegovine. Ne leži nam njihov stil, kod njih nema shematske igre. Mi jesmo bolja momčad, ali ne toliko da smo sigurni u pobjedu. Uz to, oni će sigurno biti silno napaljeni, međusobno se svi poznajemo i neće biti lako.

Igrač Luka Suton je, pak, dodao:

- Ogled protiv BiH će biti prekretnica, jer smo od Švedske mnogo kvalitetniji i tu bi drugu utakmicu trebali mnogo lakše dobiti. Šteta je što imamo dosta problema s ozljedama, malo nas je to poremetilo, ali i dalje imamo kvalitetu da prođemo ovu skupinu.