Video
Objavljeno: Sri 17.04.2019.

VIDEO: Stanković za HNTV: Moramo se uigrati u idućim prijateljskim provjerama

Hrvatska reprezentacija u futsalu nedavno je odradila nove dvije prijateljske utakmice koje su izborniku Mati Stankoviću poslužile kao priprema za ono što slijedi, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (suparnici su Rusija, Švedska i Bosna i Hercegovina).

Protiv Ukrajine u gostima upisani su remi i poraz (0:3), s time da Hrvatska nije bila kompletna.

- Otprilike očekujem da će nam barem deset igrača, koji su inače u krugu reprezentacije, biti na raspolaganju za iduće provjere i za same kvalifikacije. Nama u lipnju slijede dvije utakmice protiv Srbije, a potom u rujnu dva prijateljska ogleda protiv Italije. Počeli smo tu završnu fazu priprema, a Ukrajina je bila šansa da damo priliku i nekim mladim igračima, nositeljima uspjeha mlade U-19 reprezentacije (op.a. Vukelić i Jurlina) koja se plasirala na EP, rekao je na startu razgovora za HNTV izbornik Stanković i nastavio:

- Ukrajina je sedma svjetska reprezentacija. Stalno je u završnicama velikih natjecanja i ja sam zadovoljan kako smo odradili prvu utakmicu. Igrali smo na kontre i polukontre, ali to je dosta dobro izgledalo. U drugom ogledu Ukrajinci su bili nešto agresivniji i iskoristili su veću kvalitetu.

Posljednje provjere protiv Kazahstana i Ukrajine možda su bile i dobar uvod za kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije koja je slična momčad.

- Slična je, ako neće koristiti pet Brazilaca koje ima, a koji im nisu igrali u posljednje vrijeme. No, ako će nastupiti Brazilci, onda je to nešto sasvim drugo. U futsalu je važna uigranost i shematizacija. Nadam se da ćemo mi do toga doći u idućim provjerama.