Video
Objavljeno: Sri 05.02.2020.

VIDEO: Stanković za HNTV: Možda je moja prva želja Češka

Hrvatska futsalska reprezentacija još je uvijek u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo. U travnju hrvatske igrače očekuju dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, a čeka se suparnik u tim dvobojima (Češka, Rumunjska, Kazahstan ili Slovenija).

- U Elitnom krugu kvalifikacija odradili smo ono što smo htjeli. Osvojili smo drugo mjesto, pobijedili smo u najvažnijoj utakmici, onoj protiv Azerbajdžana, ali nakon svega ipak ostaje žal jer smo bili vrlo blizu prvog mjesta, rekao je za HNTV hrvatski izbornik Mato Stanković i nastavio:

- Svi znamo tko je Rusija, doprvaci su svijeta. Vratili su neke igrače u momčad, imaju jake Brazilce. To je stvarno moćna momčad i nitko na svijetu ne može biti uvjeren u pobjedu protiv njih. Ta širina je u svemu vjerojatno i presudila, mi u Hrvatskoj ipak nemamo toliko širok izbor pravih igrača kao, npr. Rusija.

Stanković je nastavio:

- Utakmica protiv Rusije prelomljena je u prvom dijelu kada smo naivno primili dva pogotka. Sami sebi smo ih dali i teško je tada vraćati se protiv Rusije. Ali, ponavljam da je u svemu pobijedio futsal. Dvorana je bila prepuna, zastave su se vijorile iz svih hrvatskih gradova. Ljudi su prepoznali jedan atraktivan sport u kojem se sve brzo mijenja.

Na kraju je Stanković govorio o željama za dodatne kvalifikacije.

- Pa, ne bih volio Kazahstan. I ta je reprezentacija ispunjena Brazilcima. Razbijaju ritam suparnika. I Slovenija je jaka, prava radna momčad. Možda bi nam najviše po igri odgovarala Češka, od tog suparnika nismo nijednom izgubili od 2011. godine. No, najvažnije mi je da ostanemo zdravi i spremni dočekamo te dvije utakmice.

Cijeli intervju s Matom Stankovićem pogledajte u video prilogu.