Video
Objavljeno: Sri 13.02.2019.

VIDEO: Stanković za HNTV: Svima smo pokazali da smo ozbiljna momčad

Hrvatska futsalska reprezentacija odradila je, u vrijeme kratke prvenstvene pauze, dvije prijateljske utakmice kod jakog suparnika Kazahstana.

U Almatyju je Kazahstan pobijedio u prvom susretu 2:1, dok je drugi dvoboj završio bez pogodaka. Za HNTV je nakon te dvije provjere izbornik Mato Stanković izjavio:

- Činjenicu da nismo igrali u najjačem sastavu mi smo okrenuli u naš plus. Bili smo borbeni i pokazali smo da smo, bez obzira tko igra, ozbiljna momčad. Posebno sam zadovoljan kako smo izgledali u drugom poluvremenu prve utakmice.

Hrvatska se priprema za listopadske kvalifikacije u Dubrovniku za Europsko prvenstvo. Suparnici će hrvatskim igračima biti Rusija, Bosna i Hercegovina i Švedska.

- Objektivno su Rusi najjači, a po kvaliteti smo mi odmah iza njih. No, i futsal je postao takav da nijednu utakmicu ne možeš samo odraditi. Mi možda čak moramo zaboraviti Rusiju i koncentrirati se na preostale dvije utakmice.

Treba reći da će Hrvatska u travnju odigrati prijateljske utakmice protiv Ukrajine, potom vjerojatno u lipnju protiv Portugala i prije samih kvalifikacija slijedi testiranje protiv Talijana.

Mlada reprezentacija do 19 godina je, pak, gostovala u Makedoniji gdje je jednom remizirala (4:4), a u drugom je prijateljskom ogledu pobijedila vršnjake iz Makedonije s 3:1. I mlada reprezentacija sprema se za kvalifikacije za premijerno Europsko prvenstvo.

- Zadovoljan sam pristupom. Nadam se da ćemo što bolje ući u kvalifikacije koje nam slijede. Italija je svakako prvi favorit skupine, ali vjerujem da i protiv njih te protiv Slovačke i Engleske možemo ostvariti veliki uspjeh, a to bi bilo prvo mjesto, jedino koje u kvalifikacijama vodi dalje, komentirao je izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Marinko Mavrović.