Video
Objavljeno: Sub 09.05.2020.

VIDEO: U Dinamu misle da su zakinuti u Prvoj HNL - Juniori

Odluka Hrvatskog nogometnog saveza i prekid Druge lige, svih Trećih liga, ali i onih za niže dobne skupine (juniori, kadeti i pioniri) ostavio je mnogo pitanja pogotovo u Prvoj HNL - Juniori.

Pitanje je tko će predstavljati hrvatski nogomet u juniorskoj Ligi prvaka jer je Hajduk trenutačno prvi i ima dva boda više od Dinama. No, Dinamo je odigrao utakmicu manje (Dugopolje).

U takvim slučajevima Uefa računa postotak osvojenih bodova po čemu bi Dinamo bio prvi, no HNS, barem za sada, ne želi prihvatiti takav kraj juniorske sezone. Opcija je, dakako, i igranje majstorice, ali samo za hrvatskog predstavnika u juniorskoj LP.

- Ova situacija nije riješena propozicijama HNS-a. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na logičan, pravedan i sportski način odigra zaostalu utakmicu i da ima isti broj odigranih utakmica, kao i drugi. I da se, jasno, u tom slučaju gleda tko ima više bodova, rekao je Krešimir Antolić, član klupske Uprave za HNTV i dodao:

- Želim napomenuti da je Uefa 24. travnja donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na koji bi nacionalni savezi morali rješavati takve stvari. Dakle, transparentnost, objektivnost i nediskriminacija. No, moramo prihvatiti odluke HNS-a i kada nam se ne sviđaju. Konačna odluka nije donesena, a kada bude, mi ćemo je prihvatiti.