Video
Objavljeno: Čet 18.10.2018.

VIDEO: Vlašić: Ne sjećam se neke U-21 reprezentacije koja je bila tako potentna

U Malim nogometnim razgovorima na HNTV-u gostovala su trojica hrvatskih mladih reprezentativaca.

Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Filip Benković komentirali su veliki uspjeh Hrvatske U-21 koja se plasirala na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Italiji i San Marinu.

- Ova hrvatska reprezentacija ima ogroman napadački potencijal. Svaki igrač koji je malo ofenzivniji može asistirati, proći, zabiti... Ne sjećam se kada je jedna U-21 momčad bila toliko potentna, rekao je Vlašić i dodao ponešto o A reprezentaciji:

- Moji suigrači i ja zaslužili smo pohvale pa tako i od samog izbornika Zlatka Dalića. Mislim da je vrijeme da dođe do određene smjene generacija u A reprezentaciji.

Josip Brekalo je, pak, komentirao:

- Cijele smo kvalifikacije odlično odradili. Pokazali smo i talent i kvalitetu i da se na nas može itekako računati u budućnosti. Mislim da je ovaj naš plasman na EP sjajan uspjeh jer put do tamo nije lagan. Samo 12 momčadi nastupa na Prvenstvu i to je dokaz koliko je to teško. Meni je, primjerice, ogroman motiv da se možda plasiramo i na same Olimpijske igre. Uvijek sam gledao otvaranja OI-a, poseban je to događaj, a s obzirom na to da hrvatska nogometna reprezentacija nikada tamo nije nastupala mislim da bi to bila sjajna stvar.

Filip Benković se prisjetio domaće utakmice protiv Bjelorusije kada je Hrvatska u nadoknadi 0:1 okrenula u pobjedu 2:1.

- Da, tada smo zabili dva pogotka u samoj završnici. Nekako mi se čini da je ta utakmica mnogo toga okrenula. Mi jesmo momčad koja jako vjeruje u sebe i nikada ne odustajemo. Uvijek igramo do posljednje sekunde. To je jedna od mnogih dobrih strana ove momčadi.

TAGOVI