Vijesti
Objavljeno: Pet 19.02.2021.

Vlašić: Svaki Modrićev savjet je zlata vrijedan

Ruska Premier liga još nije nastavljena, a nogometaši moskovskog CSKA se nalaze na pripremama u Španjolskoj. Nikola Vlašić, najbolji igrač moskovskog kluba i hrvatski reprezentativac, dao je intervju za Marcu iz kojeg izdvajamo:

- Da, sebe vidim u nekoj od najjačih europskih liga. Ali, moram ići korak po korak kao uvijek u karijeri. U Rusiji moram završiti sezonu što je bolje moguće i pokušati se potom ponovno dokazati na Euru. Ali, kada vidim u hrvatskoj reprezentaciji sve igrače koji igraju u Realu, Interu, Milanu i sam bih volio biti dio takve neke momčadi.

- Puno trčim za momčad. Igram obranu i u cjelini odrađujem, mislim, veliki posao. No, moja idealna pozicija je tzv. desetka. U ruskoj Premier ligi pokušavam pronaći prostor u zoni u kojoj igram.

O Luki Modriću je Vlašić rekao:

- Daje mi savjete i svaki je od njih zlata vrijedan. Modrića smatram najboljim igračem u povijesti Hrvatske i jednim od najboljih veznih nogometaša na svijetu. Različita smo generacija, ne mogu reći da smo prijatelji, ali je naš odnos kolegijalan. Budućnost? Osjećam da imam kvalitetu biti nositelj igre hrvatske reprezentacije i njen kapetan, ali to je još predaleko za pričati.

O nogometašu kojem se najviše divio Vlašić je spomenuo:

- Otac i ja smo gledali utakmice Barcelone u vrijeme kada je trener bio Guardiola. Momčad je bila puna zvijezda, ali smo gledali jedino Iniestu. Ono što Messi radi to je nedostižno, ali ono što radi Iniesta je tako normalno. On je obični smrtnik, a nogomet čini prelijepim.

Foto: HNS