Vijesti
Objavljeno: Ned 02.06.2019.

Za hrvatsku momčad osvajača Lige prvaka nedostaje još vratar

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zaokružio je brojku Hrvata koji su sa svojim klubovima osvajali Ligu prvaka na okruglih deset.

Sve je počelo 1993. godine kada je Alen Bokšić s Marseilleom postao prvak Europe. Odmah iduće sezone slavio je Zvonimir Boban s Milanom, uslijedila su slavlja Davora Šukera s Realom, Darija Šimića s Milanom i sve se zaustavilo na Lovrenu koji se iz drugog pokušaja popeo na sam tron zajedno s klubom s Anfielda.

Istina je da Lovren nije odigrao nijednu minutu u finalu, ali još je uvijek dosta daleko po tom podatku od primjerice Matea Kovačića koji s madridskim Realom pamti tri naslova pobjednika Lige prvaka, a nije zaigrao u tim finalima nijednom.

Luka Modrić je, pak, u to vrijeme bio jedan od predvodnika Reala te je osvojio četiri krune Lige prvaka. Dvojica hrvatskih nogometaša zabijali su i pogotke u finalnim susretima ovog natjecanja. U pitanju su Mario Mandžukić i Ivan Rakitić.

Kako god, Lovrenovim osvajanjem kompletirana je obrana hrvatskih nogometaša koji su sa svojim klubovima bili pobjednici Lige prvaka (Šimić, Bišćan, Lovren). Od ranije ima Hrvatska kvartet veznjaka (Kovačić, Modrić, Rakitić i Boban), a ima i trojicu napadača osvajača Lige prvaka (Mandžukić, Šuker, Bokšić). Za 11 veličanstvenih nedostaje još samo vratar.