Vijesti
Objavljeno: Čet 24.09.2020.

Zasjedao Izvršni odbor Uefe, donesen niz novih odluka

U Budimpešti je održana sjednica Izvršnog odbora Europske nogometne organizacije, a na njoj je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Na sjednici je doneseno nekoliko važnih odluka za buduće razdoblje pa je tako u dogovoru s Europskom udrugom klubova i europskim nogometnim ligama odlučeno kako će se u reprezentativnim stankama u ožujku i rujnu 2021. godine igrati po tri umjesto predviđene dvije utakmice. Time će se nadoknađivati izgubljeni termini tijekom pandemije.

Pripremne utakmice za Euro igrat će se između 31. svibnja i 8. lipnja 2021. godine. Točan raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će definiran u prosincu ove godine, a doigravanje je zakazano između 21. i 29. ožujka 2022. godine.

Završni turnir Lige nacija zakazan je, pak, za termin od 6. do 10. listopada 2021. godine, a potencijalni domaćini su za sada Italija, Nizozemska i Poljska.

Također, Uefa za sada zadržava pravilo od pet izmjena tijekom utakmica Lige nacija, doigravanja europskih kvalifikacija, kvalifikacija za Euro nogometašica, grupne faze Lige prvaka i Europske lige te preostalim utakmicama Lige prvakinja.