Vijesti
Objavljeno: Uto 23.04.2019.

Završen središnji postupak licenciranja u prvom stupnju

Hrvatski nogometni savez objavio je popis klubova koji su ispunili uvjete te dobili licence za natjecanja pod okriljem HNS-a, ali i za europska natjecanja.

U tom smislu svakako je najvažnija vijest da Lokomotiva nije dobila licencu za HT Prvu ligu, ali ni licencu za nastup u Europi. Bez prvoligaške licence su, pak, ostali još Istra 1961 i Rudeš.

Za dobivanje licence natjecanja u prvoligaškom i drugoligaškom društvu, kao i za Uefina klupska natjecanja, tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznake A i B iz pet skupina kriterija, a to su sportski, administrativni, infrastrukturni, iz stručnog osoblja te pravni i financijski.

Klubovima koji nisu ispunili jedan od navedenih uvjeta tražena je licenca odbijena, ali još uvijek imaju pravo na žalbu. U roku od osam dana ti klubovi moraju predati potrebnu dokumentaciju na adresu HNS-a, a onda će žalbeno tijelo za licenciranje donijeti novu odluku na drugom stupnju.

Spomenimo da je osim Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa, Gorice i Inter-Zaprešića, licencu za Prvu ligu dobio još Varaždin, ali ne i Šibenik koji se s Varaždinom direktno bori za ulazak u HT Prvu ligu.

Izdane Uefa licence za 2019/20.: 1. Dinamo Zagreb, 2. Gorica, 3. Hajduk, 4. Inter-Zaprešić, 5. Osijek, 6. Rijeka, 7. Slaven Belupo

Izdane licence za Prvu HNL za 2019/20.: 1 Dinamo Zagreb, 2. Gorica, 3. Hajduk, 4. Inter-Zaprešić, 5. Osijek, 6. Rijeka, 7. Slaven Belupo, 8. Varaždin

Izdane licence za Drugu HNL za 2019/20.: 1. BSK Bijelo Brdo, 2. Dinamo II, 3. Hajduk II, 4. Kustošija, 5. Lučko, 6. Međimurje, 7. Osijek II, 8. Sesvete, 9. Šibenik, 10. Varaždin