Vijesti
Objavljeno: Sub 07.10.2017.

Zlatko Dalić novi izbornik Hrvatske

Novi izbornik hrvatske reprezentacije je Zlatko Dalić, 50-godišnjak koji će na toj dužnosti zamijeniti Antu Čačića i pokušati odvesti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

U subotu je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je izjavio:

- Za sve nas je najvažnije reći da je Zlatko Dalić novi izbornik. On će nas odvesti u Kijev i svi se nadamo pozitivnom rezultatu. To je jednoglasna odluka Izvršnog odbora, kao i ranije napravljeni prekid suradnje s Čačićem. Odluka je donesena između četiri imena, idući tjedan će se znati ta imena, rekao je Šuker i nastavio:

- Najvažnije je kako je Dalić prihvatio ovaj posao u prvoj sekundi. I to je ohrabrujuće. Odmah je sjeo u automobil i krenuo prema nama. Inače, kao ozbiljni ljudi razgovarali smo sa skupinom igrača, to su pravi profesionalci i rezultat je na kraju uvijek taj koji dovodi ili odvodi izbornika. Noć je bila burna, ali na kraju je vodilja bila ta da smo od 12 bodova uzeli samo četiri. Teško je sad pričati o svemu, drugi smo, još uvijek možemo dohvatiti dodatne kvalifikacije. Ukrajina možda jest favorit na papiru, ali vjerujem kako će naši igrači eksplodirati. Imamo šok-terapiju, nadamo se najboljem.