Vijesti
Objavljeno: Čet 23.07.2020.

Zlatko Dalić potvrđen kao izbornik do kraja SP-a 2022.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio je na svojoj sjednici raniji dogovor Davora Šukera, predsjednika HNS-a, i Zlatka Dalića, izbornika A reprezentacije, o produljenju suradnje s Dalićem do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Dosadašnji Dalićev ugovor je trajao do ovog ljeta, ali je suradnja nastavljena i ispred Dalića, njegovog stožera i reprezentativaca su brojna nova iskušenja. Novo izdanje Lige nacija, kvalifikacijski ciklus za SP i Europsko prvenstvo koje je s ove godine prebačeno na iduće ljeto.

- Za nas nijednog trenutka nije bilo upitno hoće li Dalić voditi momčad na Euru, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili suradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. godine. Dalić je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, a njegovi rezultati govore sami za sebe, rekao je između ostaloga predsjednik HNS-a Šuker.

Izbornik Dalić je, pak, dodao:

- Zahvaljujem Davoru Šukeru, rukovodstvu HNS-a i Izvršnom odboru na iskazanom povjerenju. S obzirom na kompletnu situaciju, složili smo se kako ima smisla zaokružiti cijelu priču do SP-a 2022. godine. Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije i zato kod mene nikada nije bilo nikakve dvojbe. Imam pregršt motiva, energije i ambicija.