Vijesti
Objavljeno: Pet 17.09.2021.

Značajna ulaganja HNS-a u ženski nogomet

Hrvatski nogometni savez ovoga je tjedna isplatio prvu ratu financijskih sredstava namijenjenu ženskim nogometnim klubovima, za koje je, inače, na godišnjoj razini predviđeno 3,5 milijuna kuna. U pitanju je suradnja s Fifom te korištenje sredstava iz programa Forward.

Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga mlađih uzrasta (kadetkinje i pionirke), koje su uspješno pokrenute prošle godine, a početkom ovog rujna započela je nova sezona.

Također, sredstva će se iskoristiti za potrebe organizacije rada u svim ženskim klubovima kako bi se dala snažna potpora daljnjem razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

- Povećanje interesa za nogometom među djevojčicama, kao i podizanje kvalitete ženskog nogometa među važnijim su strateškim ciljevima HNS-a u narednom razdoblju. Pokretanje nacionalnih liga za kadetkinje i pionirke u tom je smislu bio važan iskorak te ćemo i dalje financijski pratiti taj projekt. Našim nogometašicama u svakom smislu želimo omogućiti što kvalitetnije uvjete i što bolja natjecanja, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.